Welkom in de Beetsstraat en op de schimmelweg

 
En op zaterdag 6 september 2003 was er weer een feestje in de Keet op de Schimmelweg.
Al eerder had namelijk de SchimmelBeet wijkcommissie dus die Gulden Klinker in de wacht gesleept. Met de europrijs mochten zij dan bepalen waar de staten nog verder opgesierd konden worden. Er zouden die dag onder andere plantenbakken worden geplaatst. Dit evenement werd dan vervolgens afgesloten met een BBQ en de nodige koele drank.  Het zichtbare bewijs van het harde zwoegen  die dag ziet u als u door de Beetsstraat loopt.
 
Gulden Klinkers in Spoorwijk 2003

In de maand oktober vertrokken er diverse mensen uit Spoorwijk naar het stadshuis om daar uit de hand van wethouder Stolte een Gulden Klinker voor hun werkzaamheden in ontvangst te nemen.

Een bewoonster van de Wissel mocht bijvoorbeeld een Gulden Klinker in ontvangst nemen voor het schoonhouden van het plein en het monument voor de Wissel.

Hetzelfde gold ook voor bewoners uit de Schimmelweg , Alberdinck Thijmplein en een aantal andere straten in de wijk.

Ga zo door mensen.   Alle stoepen in heel Spoorwijk zouden moeten blinken van het goud.

Gulden Klinker Spoorwijk 2003,

Het relaas van bewoners van de Schimmelweg.

Iedereen die er niet bij was heeft iets gemist. De Marchingband, gehuld in Zuid-Amerikaanse kledij speelde er vrolijk op los en trok veel aandacht van de bewoners. Terwijl de Gulden Klinker in de Schimmelweg werd gezet werd er champagne rondgedeeld, uit de wijnkelder van burgemeester Deetman. Vrolijk ging de band en de bewoners verder naar de volgende Gulden Klinkerstraten.

Om twee uur begon de voorstelling in Theater Pierrot. Voor degene die al iets eerder aanwezig waren was er koffie, heerlijke dunne Belgische koekjes en snoep voor de kids. Daarna begon de voorstelling. Kinderen tussen de pakweg 7/8 jaar en 14/15 jaar speelden de sterren van de hemel. Een heus circus, waar onze talentvolle jeugd hun kunsten liet zien op eenwielerfietsen; ronde ballen; de trapeze; een clownesk optreden; goochelen en nog veel meer. Echt de moeite waard. Ze komen over niet al te lange tijd met een nieuwe show. Leuk voor kinderen en volwassenen. En alles in een entourage en thema van een piratenschip.
In de pauze stonden er allerlei kazen uit de hele wereld en lekkere hapjes klaar. En na dit alles was er een heus koud buffet. Gezellig naborrelen en bespreken wat er in spoorwijk nu allemaal leuk en loos is.

Om circa kwart voor zeven druppelden de laatste naar huis. Met dank aan Peter Brand, coördinator leefbaarheid Spoorwijk voor deze leuke, zinvolle en samenhangbevorderende dag. Voor herhaling vatbaar.

Aldus Karin, Michiel en Benjamin.

Gulden Klinker Spoorwijk 2003,

Een van de 4 deelnemende straatgroepen in Spoorwijk  viel de eer ten beurt zo’n Klinker te mogen ontvangen uit de handen van Raadslid v.d. Zalm.

 

 

Op zaterdag  17 mei was er een heus festijn georganiseerd ter ere van de overhandiging van de Gulden Klinker 2003.

Het hele jaar door zijn zij druk bezig geweest  met het schoonhouden van hun eigen straat en het onderhoud van openbaar groen. Voor deze bijdrage aan een beter leefklimaat in de wijk ontvingen zij een Gulden Klinker.

 

De Gulden Klinker is een ‘gouden’ straatsteen die op een zichtbare plaats in de wijk wordt aangebracht en een waardebon van € 1.300,-- die besteed kan worden aan iets extra’s voor de buurt.

 

De stoet verzamelde zich om 10.00 uur bij wijkcentrum De Wissel in de Betsy Perkstraat 10. De bewoners vertrokken vervolgens onder begeleiding van een Marchingband en straatartiesten naar de locatie. Aldaar werd de tegel overhandigd door raadslid  v.d. Zalm (D66). Aldaar werd  de tegel ingestraat op de straathoek Beetsstraat/Schimmelweg.

De bewoners kunnen via  het balkon erboven dagelijks de tegel bewonderen en in de gaten houden.

 

Voor alle deelnemende straten in Spoorwijk was er die dag ook nog een voorstelling van jeugdcircus Kraaiennest in het  jeugdtheater Pierrot op de Ferrandweg.

  

Jan de Wandelaar

Lees het relaas van onze aftrapbijeenkomst Gulden Klinker 2003 .

Op 31 juli 2002 was het dan zover. De buurtbewoners van de Beetsstraat/Schimmelweg (tussen de Busken Huetstraat/Schimmelweg en de Hildebrandstraat/A. Thijmstraat) namen na maandenlang vergaderen in de Wissel uiteindelijk de aftrap voor de nominatie van de Gulden Klinker 2002.
Uiteraard zijn er in de tussen liggende periode al wat zaken grondig aangepakt. Hetty heeft in overleg met Peter en de bewoners gezorgd dat de adoptieafvalbakken zijn geplaatst in de Beetsstraat en op de Schimmelweg. Terwijl ook de bloemperken op de Schimmelweg opnieuw zijn ingericht met mooie planten en struikjes. Alle bewoners zijn er zelf ook druk mee bezig geweest. Kom maar een kijken naar al die mooie planten dit er nu instaan. De medewerkers van Stio-laak zijn tussendoor regelmatig te zien geweest met de veegmobiel en ook de papiergrijpers.
In het najaar zal dan de waterkant van de Schimmelweg aan de beurt zijn. Er komt dan een meer open en natuurvriendelijke oever waardoor het parkzicht verbetert. Terwijl er ook nog wordt gestudeerd op de parkeerplaatsen op de Schimmelweg en de hekwerken aldaar. Ook wordt er nog gestudeerd op de bloembakken rondom de bomen in de Beetsstraat en de Schimmelweg. Terwijl ook nog een aangepaste anti-honden-poep-poster in voorbereiding is gecombineerd met een anti-hondenpoep-zone-bord.
Het straatbeeld is dus door de inzet van Peter Brand (leefbaarheidcoördinator) al een heel stuk verbeterd. Maar het kan nog beter met het verder schoon en leefbaar houden van de straat.
Om dit alles dus een feestelijk tintje te geven startte dus om 19.00 uur het gezellige avondje in de Keet. Hetty en Loes en echtgenoten en Peter hebben zich enorm ingespannen met de voorbereiding van de verplichten onderdelen natje, droogje en liters zweet. Er was namelijk live-music om te sfeer te verhogen en dansen in alle stijlen zoals klassiek, hiphop, house etc. Een en ander ter begeleiding van een geweldige zanger en een uitmuntende technicus die ook het publiek wisten warm te krijgen. Ook was er ruimschoots de tijd om gezellig bij te praten voor zover de decibellen dit toelieten. Er tussendoor waren er de lekkere snacks en koele drank om af te koelen want het was best nog wel broeierig die avond midden in de zomer. Het hoogtepunt die avond was het uitdelen van de attributen zoals de vegers, schoffels en vuilgrijpers etc. De voegenkrabbers waren nog in bestelling. Hetty en Loes gaven een toelichting wat er werd verwacht van de bewoners om mee te kunnen dingen naar de Gulden klinker 2002.
Aan het eind van de avond deden Hetty en Loes en Peter Brand nog een slotwoord om de stemming erin te houden. Getuige het enthousiasme van de feestvierders lukte dit uitstekend.
Ook stond die avond gepland de ondertekening van het convenant. Hiermee zouden dan de onderlinge afspraken zoals de adoptievuilbakken worden bevestigd, Helaas was de tekst nog niet klaar. Die gebeurt dan op een later tijdstip.
Uiteindelijk en zwaar bewapend met de leefbaarheidgereedschappen togen de bewoners dan uiteindelijk zo’n 22.30 uur huiswaarts.

Namens alle aanwezige bewoners vele dank aan Hetty, Loes, Peter en andere zwoegers bij de voorbereidingen en het laten slagen van deze luidruchtige en zweterige en bovenal voor herhaling vatbare gezellige en geslaagde avond.

 

 

contact schimmelbeet@benik.nl

Terug naar hoofdpagina www.spoorwijk.benik.nl

Straatcommissie Beetsstraat Schimmelweg | Aktieprogramma

Laatste wijziging op: 15-11-2004 00:21